Tel: (+40) 0758 014 611

Animația 3D este o componentă importantă a sectorului grafic, artistic sau multimedia. Ea este folosită în medii virtuale, jocuri de calculator, producții cinematografice, prezentări, vizualizări arhitecturale și mediul online.

Lector: Călin Cazan

Cursul tratează toate tehnicile necesare animării unor obiecte 3D și a animațiilor scurte. La absolvire, veți avea o bază de cunoștințe care vă va permite să realizați o animație de nivel intermediar. Veți acumula cunoștințe esențiale pentru a folosi la maxim funcțiile din meniul de animație al software-ului 3D Studio Max. 

Obiective:

Cursanții care participă la cursul de animație vor acumula cunostințe folosind unul dintre cele mai eficiente și utilizate softuri din industria multimedia, 3Ds Max. Obiectivul nostru este să oferim cursantului o înțelegere teoretică a sistemului și a echipamentelor folosite în crearea de animații. La finalizarea cursului de animație veți stăpânii uneltele necesare realizării mișcării personajelor și elementelor unui proiect 3D. Animația face parte din grafica 3D a filmelor și jocurilor 3D realizate prin intermediul computerului. Principiile tradiționale ale animației se vor aplica folosind uneltele moderne ale graficii computerizate, iar graficianul le va utiliza atât pentru afirmarea propriei personalități, cât și pentru lucrul în echipă si munca în cadrul unui proiect amplu.

Conținutul cursului include:

- Principiile de bază ale animației;
- Elementele mișcării animate: anticipație, amortizare, relația părinte-copil, accentuaarea mișcării etc.;
- Prezentarea elementelor specifice animației în cadrul interfeței 3DS MAX;
- Principalele genuri de mișcare specifice unui personaj – mers, alergare, muncă etc.;
- Animațiile specifice comunicării – expresii, gestică, limbaj – lipsinc (sincronizarea cu banda sonoră);
- Animațiile specifice animalelor – mers și fugă patruped, zbor pasăre etc.;
- Efecte animate – ploaie, foc, explozie, valuri etc.;
- Noțiuni despre drumul filmului – etape – de la idee la producția în sine;
- Finalizare cursului prin realizarea unui portfoliu personal.

Vă va fi de folos acest curs, dacă:

- Sunțeți începător și doriți să învățați organizat cum să faceți animații de nivel mediu;
- Ați lucrat câteva animații simple, însă doriți să vă perfecționați abordarea și modul de lucru;
- Sunteți la început de drum, iubiți animațiile și doriți să aflați ce înseamnă să fiti animator 3D.

Calificare:

Certificat Animație 3D în 3DsMax 

Software:

Autodesk 3Ds Max

Cerințe:

Vârsta de 18 ani împlinită în momentul începerii cursului.

Durată:

  • 5 săptămâni;
  • 2 sesiuni / săptămână;
  • 3 ore / sesiune;

Despre  Noi

Academia a fost înființată în baza unui acord de franciză în anul 2011 și a funcționat 8 ani ca Institutul SAE București. După o perioada de 3 ani în primul campus, școala s-a mutat într-o nouă locație mult mai încăpătoare, în apropierea stației de Metrou Grivița. În această locație sustinem cursuri în domeniul Audio - Inginerie Audio, Live Sound, Producție Muzicală, Mixing dar și în domeniul Gaming, respectiv Modelare, Animație, Game Design, Level Design, Unreal. În timpul rămas liber, realizăm diverse proiecte muzicale: recording, mixing, mastering, voice over. Ca urmare a suspendarii activitatii pe perioada starii de urgenta, si a reluarii cursurilor in regim restrans, conform noilor prevederi de distantare sociala pe durata acestor luni ne puteti gasi in incinta Flaros, langa statia de metrou Timpuri Noi.